baracco

Baracco Residence

When we first met the Baraccos, their Asheville back yard area was an uneven and poorly drained hazard! The original natural stone had been poorly set and water drained towards the home, so we removed and replaced it with level and uniform pavers, and the area is now a prime entertainment spot for them. Along with the patio, we created the short stone retaining wall for additional seating in this small backyard. The original water feature was redesigned so the family dog has easy access to a small “cooling-off pond”, as well as a grassy area specifically set up for him! Our landscape professionals re-engineered the site so water now drains away from the house and away from neighbors, making this outdoor entertainment area a lovely oasis in the city of Asheville!

Gallery